Systane | Македонија

Страната е достапна на македонски. За други земји изберете подолу.

Systane | Македонија

Страната е достапна на македонски. За други земји изберете подолу.

COMING SOON

 

Americas
     Mexico
     Colombia
     Chile
     Argentina
     Ecuador
     Peru
     Uruguay
 
Europe / Middle East / Africa
     France

 

Asia Pacific
     South Korea
     China

Systane® ULTRA капки за очи

 

Олеснување СО БРЗО ДЕЈСТВО за суви очи како резултат на условите од животната средина1,2

 

Не дозволувајте симптомите на суви очи предизвикани од фактори на животната средина како што се времето поминато пред екран, квалитетот на воздухот и/или сезонските проблеми (т.е. ниска влажност, силен ветер, прашина) да ве спречат3,4. Со Systane® ULTRА капките за навлажнување на очи, ќе добиете олеснување со брзо дејство кога ви е најпотребно1,2.

Systane® Ultra лубрикантни капки за очи картонска амбалажа со повеќе дози и кутија со производ

Клучни предности

 • Олеснување за суви очи СО БРЗО ДЕЈСТВО1,2 за иритирани, уморни и суви очи
 • За суви очи поврзано со надворешни фактори (како што се времето пред екран, квалитетот на воздухот и/или сезонските проблеми)
 • Мултидозно шишенце со капалка кое е лесно за употреба
 • За корисници со умерени, чести симптоми
Професионална жена со лаптоп која се смее додека гледа во камерата

Информации за производот и употреба

 

Информации за производот

 • За суви очи со недостаток на воден слој

 • Го обновува муцинскиот слој5

 • 2X повеќе подмачкување6 (во споредба со формулацијата само со HA)

 • Веднаш ја хидрира површината на окото

 • Достапни големини: шишенце со капалка од 10 ml.

 

Употреба на производот

 • Може да се користи по потреба во текот на денот

 • По потреба ставете 1 или 2 капки во заболеното око и трепкајте

 • Може да се користи со контактни леќи**

Жена облечена во професионална кошула и марама додека стои држејќи книга во рацете

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА ЗА Systane® ULTRA

 

  Systane® ULTRA е зачувана формулација погодна за повремени корисници, која содржи многу мала количина на конзерванс (POLYQUAD™ 0,001%). Systane® ULTRA БЕЗ КОНЗЕРВАНСИ капките за навлажнување на очи е формулација без конзерванси, погодна за чести корисници и достапна во мултидозно шишенце со PureFlow® технологија.

  Да, Systane® ULTRA капките за навлажнување на очите може да се користат додека се носат контактни леќи.

  Systane® ULTRA може да се користи 6 месеци по отворањето сѐ до истекување на рокот на траење на производот. Секогаш проверувајте ја етикетата за рокот на траење.

  Состојки и безбедност

   

   Содржи: стерилен раствор кој содржи полиетилен гликол 400, пропилен гликол, хидроксипропил гуар, сорбитол, аминометилпропанол, борна киселина, калиум хлорид, натриум хлорид, POLYQUAD™ (поликватерниум-1) 0,001% и пречистена вода, конзерванс. Може да содржи хлороводородна киселина и/или натриум хидроксид за прилагодување на pH.

   Само за окуларна употреба.

   Ако растворот ја промени бојата или се замати, не го користете.

   За да избегнете контаминација, никогаш не допирајте го врвот на капалката на која било површина.

   Затворете го шишенцето по употреба.

    

   Престанете со употреба и консултирајте се со вашиот офталмолог доколку почувствувате:

   • Постојана непријатност во очите

   • Промени на видот

   • Прекумерно солзење

   • Црвенило на окото.

    

   Чувајте го вон дофат на деца. Доколку се проголта, побарајте медицинска помош.

   *Врз основа на интерна проценка и сегментација на пациентот
   **Видете ги соодветните упатства за употреба.

    

   References:

   1. Davitt WF, Bloomenstein M, Christensen M, Martin AE. Efficacy in patients with dry eye after treatment with a new lubricant eye drop formulation. J Ocul Pharmacol Ther. 2010;26(4):347-353.

   2. Christensen MT, Martin AE, Bloomenstein M. A comparison of efficacy between Systane Ultra and Optive lubricant eye drops when tested with dry eye patients. Optometry. 2009;80(6):315.

   3. MarketScope LLC. 2019 Dry Eye Products Market Report: A Global Analysis for 2018 to 2024. St. Louis, MO: MarketScope LLC; 2019.

   4. Craig JP, Nelson JD, Azar DT, et al. TFOS DEWS II Report Executive Summary. Ocular Surface. 15(2017):802-812.

   5. Aguilar A, Berra M et at. Efficacy of polyethylene glycol-propylene glycol-based lubricant eye drops in reducing squamous mataplasia in patients with dry eye disease. Clin Opthalmol. 2018;12;1237-1243.

   6. Rangarajan R, Kraybill B, Ogundele A, Ketelson H. Effects of hyaluronic acid/hydroxypropyl guar artificial tear solution on protection, recovery, and lubricity in models of corneal epithelium. J Ocul Pharmacol Ther. 2015;31(8):491-497.

    

   Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на медицинското средство консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.