Systane | Македонија

Страната е достапна на македонски. За други земји изберете подолу.

Systane | Македонија

Страната е достапна на македонски. За други земји изберете подолу.

COMING SOON

 

Americas
     Mexico
     Colombia
     Chile
     Argentina
     Ecuador
     Peru
     Uruguay
 
Europe / Middle East / Africa
     France

 

Asia Pacific
     South Korea
     China

Моите суви очи не ме спречуваат. А вашите?

Сувите очи се хронична состојба која се развива кога вашите очи или не произведуваат доволно солзи, или создаваат солзи со слаб квалитет или кога самата површина на окото е заболена. Секое од овие може да предизвика вашите очи да се чувствуваат суви и иритирани.

 

Бидете незапирливи со Systane® палетата на производи

 

Палетата Systane® е специјално дизајнирана да одговори на различните потреби на пациентите со суви очи - Можете да добиете БРЗО1,2 или ДОЛГОТРАЈНО1,3,4 ОСЛОБОДУВАЊЕ кое Ви е потребно за да сувите очи не ве попречуваат.

Кутии на  Systane Ultra и Hydration лубрикантни капки за очи без конзерванси—2 капки за еден јасен вид

Зошто Systane®?

 

Systane® е број 1 глобален потрошувачки бренд за вештачки солзи6. Systane® палетата на капки за очи содржи уникатна, патентирана состојка, хидроксилпропил гуар, која помага да се обезбеди ослободување од сувите очи што ви е потребно да бидете незапирливи.

оптометрист кој за време на очниот преглед користи опрема

References:

1. Davitt WF, Bloomenstein M, Christensen M, Martin AE. Efficacy in patients with dry eye after treatment with a new lubricant eye drop formulation. J Ocul Pharmacol Ther. 2010;26(4):347-353.

2. Christensen MT, Martin AE, Bloomenstein M. A comparison of efficacy between Systane Ultra and Optive lubricant eye drops when tested with dry eye patients. Optometry. 2009;80(6):315.

3. Rangarajan R, Kraybill B, Ogundele A, Ketelson H. Effects of a hyaluronic acid/hydroxypropyl guar artificial tear solution on protection, recovery, and lubricity in models of corneal epithelium. J Ocul Pharmacol Ther. 2015;31(8):491-497.

4. Rolando M, Autori S, Badino F, Barabino S. Protecting the ocular surface and improving the quality of life of dry eye patients: a study of the efficacy of an HP-guar containing ocular lubricant in a population of dry eye patients. J Ocul Pharmacol Ther. 2009;25(3):271-278.

5. Silverstein S, Yeu E, Tauber J, et al. Symptom Relief Following a Single Dose of Propylene Glycol-Hydroxypropyl Guar Nanoemulsion in Patients with Dry Eye Disease: A Phase IV, Multicenter Trial. Clin Ophthalmol. 2020;14:3167-3177.

6. Internal calculations by Alcon based on IQVIA Consumer™ Health Insights/MIDAS Audit, Dollars, MAT 06 2021.

 

Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на медицинското средство консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.