Систане | Македонија

Оваа страница е достапна на македонски. Изберете подолу за други земји.

Изберете друга земја

Општи ЧПП за Systane® и Суво Око

 

Погледнете ги нашите одговори на вашите најчесто поставувани прашања за Systane® и симптомите на суво око подолу.

Општи ЧПП за Systane® и Суво Око

 

Погледнете ги нашите одговори на вашите најчесто поставувани прашања за Systane® и симптомите на суво око подолу.

  Да. Systane® COMPLETE PF содржи нано-емулзија од минерално масло и фосфолипиди кои му даваат заматен бел изглед. Добро протресете пред употреба.

   Systane® нуди неколку различни типови капки за очи, од кои секој е дизајниран да обезбеди различни нивоа на олеснување на сувото око. Еве ги разликите помеѓу нашите типови на капки:

    

   Најдолготрајно олеснување на симптомите, до 8 часа олеснување* 

   Формулација за: Сите типови на суво око

   Systane® Complete provides our long-lasting relief—clinically proven for up to 8 hours— and provides relief for all major types of dry eye, both aqueous (lack of tear production) and evaporative (often due to MGD, where tears evaporate too quickly due to an inadequate lipid (oil layer in the tear film). го обезбедува нашето најдолготрајно олеснување - клинички докажано до 8 часа - и обезбедува олеснување за сите главни типови на суво око, водено-дефициентно (недостаток на солзи) и испарувачко (често поради MGD, каде солзите испаруваат премногу брзо поради несоодветен липиден слој (во солзниот филм).

    

   Долготрајно олеснување на симптомите
   Формулација за: Водено-дефициентно суво око (недостаток на продукција на солзи) 
   Systane® Hydration is formulated for immediate, long-lasting relief, it contains hydroxypropyl guar (HP-Guar) and Hyaluronate to reduce friction and restore natural moisture balance. This product is similar to Systane® Ultra, but longer lasting. It’s a good fit for those recovering from eye surgery like LASIK or cataract surgery.

    

   Привремено олеснување на симптомите
   Формулација за: Водено-дефициентно суво око (недостаток на продукција на солзи) 
   Systane® Ultra нуди привремено ослободување од сувост, иритација и нелагодност за долготрајна влажност. Овој производ е добро погоден за водено суво око (недостаток на производство на солзи).

    

   Прашајте го вашиот очен лекар или фармацевт да ги одреди најдобрате капки за очи Systane за вашите потреби.

    Да. Systane® Hydration е добар избор на капки за суви очи по LASIK или операција на катаракта.