Systane | Македонија

Страната е достапна на македонски. За други земји изберете подолу.

Systane | Македонија

Страната е достапна на македонски. За други земји изберете подолу.

COMING SOON

 

Americas
     Mexico
     Colombia
     Chile
     Argentina
     Ecuador
     Peru
     Uruguay
 
Europe / Middle East / Africa
     France

 

Asia Pacific
     South Korea
     China

Systane® HYDRATION капки за очи БЕЗ КОНЗЕРАНСИ

 

ДОЛГОРОЧНО ОЛЕСНУВАЊЕ на сувите очи1,2,3 со двоен ефект на хидратација

 

Секој ден чувствувајте се незапирливо со подобрената хидратациска формула, која е специјалната комбинација од хидроксипропил гуар и хијалуронска киселина и која докажано придонесува за ДОЛГОРОЧНО1,2,3 олеснување. Systane® HYDRATION БЕЗ КОНЗЕРВАНСИ се препорачува и за пациенти со катаракта и оние кои биле подложени на LASIK и имаат потреба од ослободување од симптомите на суви очи.

Systane® Hydration капки за очи без конзерванси картонска амбалажа со повеќе дози и кутија со производ

Клучни придобивки 

 • ДОЛГОТРАЈНО олеснување за иритирани, уморни, суви очи1,2,3
 • Ги ублажува симптомите на суви очи кај пациенти по хируршки процедури4
 • Формулација без конзерванси во мултидозно шишеце е лесна за употреба со PureFlow® технологија
 • За корисници со умерени до хронични симптоми*
две жени седат една до друга држејќи шолји за кафе додека се смешкаат

Информации за производот и употреба

 

Информации за производот

 • За суви очи со недостаток на воден слој

 • Го обновува муцинскиот слој5

 • 2X повеќе подмачкување6 (во споредба со формулацијата само со HA)

 • Веднаш ја хидрира површината на окото

 • Достапни големини: шишенце од 10 mL.


Употреба на производот

 • Може да се користи по потреба во текот на денот

 • По потреба ставете 1 или 2 капки во заболеното око и трепкајте

 • Може да се користи со контактни леќи**

жена во канцеларија која седи и чита списание облечена во бела кошула

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА ЗА Systane® HYDRATION БЕЗ КОНЗЕРВАНСИ

 

  Да, Systane® HYDRATION БЕЗ КОНЗЕРВАНСИ капките за навлажнување на очите може да се користат додека се носат контактни леќи.

  Шишенце од 10 ml Systane® HYDRATION БЕЗ КОНЗЕРВАНСИ може да се користи 3 месеци по отворањето, се додека на производот не му е истече рокот на траење. Секогаш проверувајте ја етикетата за рокот на траење.

  Состојки и безбедност

   

   Содржи: стерилен раствор кој содржи натриум хијалуронат, полиетилен гликол 400, пропилен гликол, хидроксипропил гуар, сорбитол, аминометил пропанол, борна киселина, натриум борат, калиум хлорид, натриум, хлорид и прочистена вода. Може да содржи хлороводородна киселина и/или натриум хидроксид за прилагодување на pH.

   Само за окуларна употреба.


   Ако растворот ја промени бојата или се замати, не го користете.

   За да избегнете контаминација, никогаш не допирајте го врвот на капалката на која било површина.

   Затворете го шишенцето по употреба.
    

   Престанете со употреба и консултирајте се со вашиот офталмолог доколку почувствувате:

   • Постојана непријатност во очите,

   • Промени на видот,

   • Прекумерно солзење,

   • Црвенило на окото.

   Чувајте го вон дофат на деца. Доколку се проголта, побарајте медицинска помош.

   *Врз основа на интерна проценка и сегментација на пациентот.
   **Видете ги соодветните упатства за употреба.

    

   References:

   1. Rangarajan R, Kraybill B, Ogundele A, Ketelson H. Effects of a hyaluronic acid/hydroxypropyl guar artificial tear solution on protection, recovery, and lubricity in models of corneal epithelium. J Ocul Pharmacol Ther. 2015;31(8):491-497.

   2. Davitt WF, Bloomenstein M, Christensen M, Martin AE. Efficacy in patients with dry eye after treatment with a new lubricant eye drop formulation. J Ocul Pharmacol Ther. 2010;26(4):347-353.

   3. Rolando M, Autori S, Badino F, Barabino S. Protecting the ocular surface and improving the quality of life of dry eye patients: a study of the efficacy of an HP-guar containing ocular lubricant in a population of dry eye patients. J Ocul Pharmacol Ther. 2009;25(3):271-278.

   4. Davidson R, Schultz-Scott B. Efficacy Evaluation of Systane® ULTRA in Patients With Dry Eye Undergoing Cataract Surgery. Poster presented at: 30th Congress of the European Society of Cataract and Refractive Surgeons; September 8-12, 2012; Milan, Italy.

    

   Пред употреба внимателно да се прочита упатството. За индикациите, ризикот од употребата и несаканите дејства на медицинското средство консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт.