Systane | België

Deze pagina is beschikbaar Nederlands en Frans. Selecteer hieronder voor andere landen

Selecteer hieronder een ander land.

Wat zijn droge ogen?

Wat zijn droge ogen?

 

 

Droge ogen zijn een chronische aandoening die zich ontwikkelt wanneer uw ogen onvoldoende traanvocht en/of traanvocht van slechte kwaliteit produceren. Het kan ook het oogoppervlak zelf zijn dat aangedaan is. Elk van deze oorzaken kan ervoor zorgen dat uw ogen droog en geïrriteerd aanvoelen.

 

 

Close-up shot van een groen oog dat last heeft van droge ogen, kijkend in de verte
Close-up shot van een groen oog dat last heeft van droge ogen, kijkend in de verte

 

Symptomen van droge ogen

 

Hoewel droogheid het meest voorkomende symptoom is van droge ogen, kunnen ook andere symptomen optreden, zoals tranende ogen, wazig zicht, branderig of jeukend gevoel, irritatie, vermoeide ogen.

Droge oppervlakte
Droge oppervlakte

 

Oorzaken van droge ogen

 

Verschillende factoren kunnen samen bijdragen aan droge ogen. De meeste symptomen houden verband met levensstijl, omgevingsfactoren, oogheelkundige ingrepen of bepaalde medicijnen. Maar er zijn ook leeftijdsgebonden factoren, zoals de menopauze.

 

Jonge lachende vrouw
Jonge lachende vrouw

 

Advies voor droge ogen

 

Hier zijn enkele handige tips om de vervelende symptomen van droge ogen te verlichten.

Ken uw droge ogen

 

Er zijn veel soorten droge ogen. Één ervan is het droge oog dat veroorzaakt wordt door één te snel verdampende traanfilm. Deze aandoening komt veel voor bij personen met meibomklier dysfunctie, waarbij de klieren niet genoeg olie produceren om te voorkomen dat de waterachtige laag verdampt.
Lees hier meer over de verschillende soorten van droge ogen.

Close up van groen oog die naar boven kijkt

Voor indicaties, contra-indicaties en waarschuwingen verwijzen wij u naar de gebruiksaanwijzing van het relevante product. Producten voor droge ogen (m.u.v. Systane™ LID WIPES) zijn medische hulpmiddelen.